eigen festival organiseren

Zo organiseer je zelf een festival

Share on facebook
Share on whatsapp

Is jouw favo festival uitverkocht? Grote kans, nu we na deze Coronaperiode weer los mogen met z’n allen. Wil je zelf een festival organiseren? Onze design-experts, die onze Jacuzzi Party’s aankleden, doen speciaal voor jou een boekje open. Met deze tips kun je prima zelf een festival aankleden in jouw achtertuin (of in die van een leuke oom of tante ;)).

Kies een centraal thema

Kies een centraal thema/sfeer waarin je het festival gaat aankleden. Dit geeft je de juiste richting voor je zoektocht naar de juiste aankleding/sfeer/accessoires. Ga bijvoorbeeld voor Love, Retro, Ibiza, Miami Pink, of USA/Hollywood. Deze stijlen komen weer helemaal terug.

Prikkabels

Een prikkabel is waterdichte kabel voor buiten waar je op zelfgekozen plaatsen fittingen kunt monteren. Alhoewel het misschien niet het meest fancy woord is: zo’n snoer alleen al straalt meteen festival uit. Ook neon is leuk en weer helemaal hip, mocht het passen binnen je thema.

prikkabel festival organiseren

Zorg voor meerdere zithoekjes

Op een festival vind je vaak meerdere zithoekjes, waar je je, naast de centrale dansvloer, even kunt afzonderen. Heb je meer ruimte? Dan is een aparte area ook vet. Maak een mini-area in de schuur, met silent disco bijvoorbeeld.

Sla de kringloop nooit over

Ga naar de kringloop en kijk met de bril op van jouw thema. Wedden dat je een paar items scoort die perfect in jouw festival-sfeer passen?

Maak zelf een eyecatcher

Festival is inherent aan creativiteit. Een eyecatcher, bijvoorbeeld een pallet, goflplaat, richtingaanwijzer of een ander kunstwerk van hout, kan niet ontbreken. En weet je, het hoeft niet perfect te zijn. Omdat het op je festival staat, is het al kunst op zich. Humor is onmisbaar. Kies voor een scherpe, sterke tekst of maak iets anders waar jouw bezoekers om kunnen lachen.

festival object zelf gemaakt

Muziek, food & drinks, toilet

Huur een artiest in of verdiep je tevoren in de juiste muziek. Zorg ook dat food en drinks geregeld zijn, net zoals toiletten. 

Houd rekening met een bui

Houd rekening met het weer. Zorg voor een tent, overkapping of plek waar je droog kunt staan. Niets is zo vervelend als natregenen.

Houd rekening met veiligheid

Zorg ervoor dat zaken geen vlam kunnen vatten (bijvoorbeeld door sigaretten) en gebruik het liefst geen glas. Ga voor kunststof glazen, die niet van echt glas te onderscheiden zijn of kies voor plastic.

Zorg er ook voor dat er iemand nuchter blijft of zorg voor een nuchtere back-up. Zo kun je altijd naar de eerste hulp, mocht er onverhoopt iets voorvallen. En ook al kennen jullie elkaar; sommige gasten vinden het misschien fijn waardevolle spullen op te bergen in een kastje/kluisje.

Check of je een vergunning nodig hebt

Check altijd even bij jouw gemeente wanneer je een vergunning nodig hebt. In de meeste gevallen is dit niet nodig, maar je wilt geen problemen. Stel je buren altijd even op de hoogte of nodig ze uit.

Kies een dresscode

Meld het thema en bijpassende dresscode (zomers, festival-outfit, thema-feestje) aan je bezoekers. Dit komt de sfeer natuurlijk helemaal ten goede.

Verleid je gasten met een publiekstrekker

Last but not least: verleid je gasten met een publiekstrekker. Leuk natuurlijk zo’n dresscode, maar natuurlijk moet jij jouw bezoekers zelf ook nog binnenharken 😉 Denk na over jouw paradepaardje.

Dat van alles zijn: van speciale artiest, gast, foodtruck, maar ook jouw jacuzzi of een jacuzzi huren doet het altijd goed. Ons concept, Jacuzzi Party, is brand new. Wij brengen een mini-festival en beleving op zich naar je toe en ínclusief festivaltent met bar. Bekijk onze thema-feesten of neem vrijblijvend contact op.

Maak er een spetterend feestje van. Cheers!

lees verder

  • All
  • inspiratie
  • Tips & tricks
All
  • All
  • inspiratie
  • Tips & tricks
inspiratie

Opzetbare of opblaasbare jacuzzi?

Wil je een vaste of opblaasbare jacuzzi kopen? Denk ook eens over een opzetbare jacuzzi. Het is een mooie tussenoplossing tussen een vaste en een …

LEES VERDER
jacuzzi waarom
inspiratie

Why we love jacuzzi’s

Een jacuzzi in je tuin als enorme luxe en alleen bedoeld voor de jetset, is gelukkig verleden tijd. Je ziet ze steeds meer verschijnen en …

LEES VERDER
jacuzzi temperatuur winter zomer kinderen
Tips & tricks

De beste jacuzzi-temperatuur

Wil je een jacuzzi huren? Dan vraag je je misschien af op welke temperatuur je deze moet instellen. De beste/ideale jacuzzi-temperatuur is 38 °C. Je …

LEES VERDER
jacuzzi spellen games
inspiratie

De leukste jacuzzi games

Wil je jacuzzi spellen of games spelen? Wij hebben de leukste spellen voor je op een rijtje gezet. Je kunt de spellen in de meeste …

LEES VERDER
Jacuzzi's by Jacuzzi Party
inspiratie

De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Het huren van een jacuzzi heeft verschillende voordelen. Je kunt tegenwoordig kiezen voor het huren van een opblaasbare jacuzzi of een opzetbare jacuzzi. We gaan …

LEES VERDER