jacuzzi temperatuur winter zomer kinderen

De beste jacuzzi-temperatuur

Share on facebook
Share on whatsapp

Wil je een jacuzzi huren? Dan vraag je je misschien af op welke temperatuur je deze moet instellen.

De beste/ideale jacuzzi-temperatuur is 38 °C. Je kunt deze in alle seizoenen gebruiken. Omdat je lichaamstemperatuur rond de 37 graden ligt voelt alles daaronder koud aan. Stel je de jacuzzi in op 37 graden, dan koel je zelfs nog af en voelt de omgeving als koud aan als je uit bad stapt.

Het instellen van de jacuzzi-temperatuur hangt echter af van je leeftijd, de tijd van gebruik, het seizoen, je fysieke conditie en de gasten in de jacuzzi. Het is in ieder geval zeker dat een jacuzzi veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Jacuzzi-temperatuur in de winter

In het algemeen is een watertemperatuur van de jacuzzi tussen de 34 ° C en 36 ° C voor iedereen aangenaam. De meeste jacuzzi’s kunnen tot 40 ° C, maar dit is niet voor iedereen even ideaal. In de winterperiode adviseren wij tot 38 of max 39 ° C te gaan.

Jacuzzi-temperatuur in de zomer: cooltub

In de zomer kun je eventueel een cooltub creëren. Je kunt hierbij denken aan een temperatuur tussen de 30 en 33 ° C. Stel de spa in ieder geval niet te koud in, want je wilt uiteraard afkoelen, maar ook genieten van de aangename temperatuur van een hot-tub.

Jacuzzi met kinderen

Kinderen zijn (ook) dol op de jacuzzi en al helemaal op jacuzzi spellen. Kinderen onder de 10 jaar mogen niet langer dan 10 minuten in de jacuzzi zitten. Kinderen hebben daarnaast een lagere hittetolerantie. Daarom mag de temperatuur niet hoger zijn dan 35℃. Let uiteraard ook op dat er ook verder geen ongelukken gebeuren en doe kinderen die niet kunnen zwemmen zwembandjes om.

kinderen jacuzzi

Jacuzzi met baby’s

Boek je een Gender Reveal of Babyshower Jacuzzi Party? Dan kan het zomaar zijn dat er ook baby’s bij zijn 😉 Ook voor baby’s is 10 minuten de max. Het allerbelangrijkste: de temperatuur van het water mag niet hoger zijn dan bij een badje. Een baby krijgt het veel sneller té warm dan volwassenen, dus blijf de watertemperatuur in het oog houden. Wordt je baby rood in het gezicht of op zijn lichaampje? Zorg dat je de baby laat afkoelen.

Andere tips zijn:

– Laat je baby voor en na het warme bad drinken;
– Houd je baby in een rustig gedeelte van het water en niet bij de stralen/bubbels;
– Sla buiten het water meteen een handdoek om de baby, zodat het verschil in temperatuur met de buitenlucht niet te groot is.

Temperatuur Jacuzzi Party

In overleg met jou over de gasten die je verwacht, stellen wij de temperatuur voorafgaand aan jouw party in. Advies is te beginnen rond de 35 ° C. Zo kan iedereen er veilig in en kun je de temperatuur afhankelijk van het seizoen en de gasten nog altijd bijstellen.

Jacuzzi Party boeken?

Nice! Bekijk al onze Jacuzzi Theme Party’s.

lees verder

  • All
  • inspiratie
  • Tips & tricks
All
  • All
  • inspiratie
  • Tips & tricks
inspiratie

Opzetbare of opblaasbare jacuzzi?

Wil je een vaste of opblaasbare jacuzzi kopen? Denk ook eens over een opzetbare jacuzzi. Het is een mooie tussenoplossing tussen een vaste en een …

LEES VERDER
eigen festival organiseren
inspiratie

Zo organiseer je zelf een festival

Is jouw favo festival uitverkocht? Grote kans, nu we na deze Coronaperiode weer los mogen met z’n allen. Wil je zelf een festival organiseren? Onze …

LEES VERDER
jacuzzi waarom
inspiratie

Why we love jacuzzi’s

Een jacuzzi in je tuin als enorme luxe en alleen bedoeld voor de jetset, is gelukkig verleden tijd. Je ziet ze steeds meer verschijnen en …

LEES VERDER
jacuzzi spellen games
inspiratie

De leukste jacuzzi games

Wil je jacuzzi spellen of games spelen? Wij hebben de leukste spellen voor je op een rijtje gezet. Je kunt de spellen in de meeste …

LEES VERDER
Jacuzzi's by Jacuzzi Party
inspiratie

De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Het huren van een jacuzzi heeft verschillende voordelen. Je kunt tegenwoordig kiezen voor het huren van een opblaasbare jacuzzi of een opzetbare jacuzzi. We gaan …

LEES VERDER